Facebook Instagram whatsapp Viber Telephone Mail Location

Αναζήτηση στον ισότοπό μας
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 13:52

Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης εντυπωσιάζει στο εξωτερικό!

Rate this item
(0 votes)

O Τζώρτζης ξεκινά δυναμικά εν όψη της νέας σεζόν με δοκιμές και έναν υπέροχο αγώνα, στην Ιταλία.

Δοκιμή με BirelArt Rok junior στο Lonato

Το τριήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου ο νέος ταλαντούχος οδηγός της Zorri Motorsport, Τζώρτζης Μαρκογιάννης, βρέθηκε στο Lonato για να δοκιμάσει το σύνολο με το οποίο έχει αποφασίσει να συμμετέχει σε αγώνες στην Ιταλία το 2017. Αυτό αποτελείται από σασί BirelArt και κινητήρα RokJunior και θα συμμετέχει στο Rok Cup Italia.

 

Η BirelArt παραχώρησε ένα καρτ παραγωγής 2016, με το οποίο συμμετείχε ο De Pauw στους αγώνες με την εργοστασιακή ομάδα της BirelArt racing! Η προσοχή και η επιμέλεια με την οποία είχε προετοιμαστεί το καρτ από τους μηχανικούς της BirelArt racing ήταν εντυπωσιακή. Το καρτ εξοπλίστηκε με έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα Rok junior ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί σε δοκιμές στην Ιταλία αλλά και σε προπονήσεις στη Ελλάδα. Να σημειωθεί πως την υποστήριξη στην Ιταλία και Ελλάδα έχει αναλάβει η Zorri Motorsport ενώ την προετοιμασία των κινητήρων η πολύπειρη οικογένεια Miliziano (με πολλές διακρίσεις σε Παγκόσμιο επίπεδο).

Την Παρασκευή 2/9 το μεσημέρι ο Τζώρτζης Μαρκογιαννάκης μαζί με τον προπονητή του Στάθη Ξηνταβελόνη αλλά και τον Miliziano Michele βρέθηκαν στην πίστα South Garda Karting στο Lonato της Ιταλίας ξεκινώντας ένα τριήμερο δοκιμών με σκοπό την εξοικίωση του οδηγού στην νέα του κατηγορία. Η πρώτη μέρα αναλώθηκε στο στρώσιμο του κινητήρα και σε αρχικές ρυθμίσεις του καρτ.

Το Σάββατο η πίστα είχε αρκετό κόσμο και το κράτημα ήταν πολύ καλό αλλά όχι σε επίπεδο αγώνα. Με συνεχής ρυθμίσεις αλλά και με την απόλυτη προσαρμογή του Τζώρτζη, οι χρόνοι που κατέγραψε ήταν πραγματικά φανταστικοί καταφέρνοντας να κάνει 50,5’’ με καινούργια ελαστικά.

Την Κυριακή και αφού το καρτ είχε δέσει με τον Τζώρτζη, κατάφερε να κατεβάσει ακόμα ένα δέκατο τον χρόνο του, παρά το γεγονός πως τα ελαστικά ήταν μεταχειρισμένα και η πίστα είχε χειρότερο κράτημα.

Το τριήμερο δοκιμών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι χρόνοι του ήταν κορυφαίοι παρά το γεγονός πως ο Τζώρτζης είχε μπει μόλις 5 φορές σε καρτ της κατηγορίας Junior, μια και μέχρι τον περασμένο Ιούνιο αγωνιζόταν στην κατηγορία Mini. Το γεγονός αφήνει υποσχέσεις για την συμμετοχή του Τζώρτζη στο Rok Cup Italia 2017.

7ος και 8ος αγώνας Easykart trofeo

Η δραστηριότητα συνεχίστηκε στη πίστα 7 Laghi στο Casteletto di Branduzzo όπου είχε προγραμματιστή η συμμετοχή του Τζώρτζη Μαρκογιάννη για τον τελευταίο διπλό αγώνα της χρονιάς για το Easykart Trofeo και Kart grand Prix από την BirelArt. Ο Τζώρτζης κανονικά είχε δηλωθεί για να συμμετέχει στην κατηγορία Easykart 60 Mini. Από τη μία οι επιδόσεις στο Lonato, από την άλλη η ανάπτυξη του 12χρονου παιδιού τον τελευταίο καιρό, οδήγησαν ομόφωνα στην επιλογή αλλαγής κατηγορίας και συμμετοχής τελικά στην κατηγορία Easykart 100 Junior. Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Η διοργάνωση έδωσε έγκριση ενώ η ανταπόκριση της συνεργαζόμενης ομάδας «Emilia Κart» ιδανική η οποία προετοίμασε το νέο καρτ μόλις σε 1 ημέρα!

Την Τετάρτη 7/9 ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης με το προπονητή του Στάθη Ξηνταβελόνη, με πολύ θετική διάθεση, έφτασσαν στην πίστα και η δουλειά ξεκίνησε με την πρώτη ημέρα να αναλώνεται σε στρώσιμο κινητήρων και πρώτη γνωριμία με την πίστα. Την Πέμπτη συνεχίστηκαν οι δοκιμές και οι ρυθμίσεις σε σασί και μοτέρ ώστε να βρεθεί ο καλύτερος συνδυασμός. Την Παρασκευή, τελευταία ημέρα δοκιμών, ο Τζώρτζης προσπαθούσε να βελτιώσει το χρόνο του εκμεταλλευόμενος το κράτημα που συνεχώς βελτιωνόταν, με τις 150 συμμετοχές να στρώνουν με όλο και περισσότερο λάστιχο την πίστα.

Στην κατηγορία συμμετείχαν 23 πιλότοι. Ο αγώνας ήταν διπλός με έναν ολόκληρο αγώνα να γίνεται το Σάββατο και έναν την Κυριακή με χρήση 6 ελαστικών. Το διήμερο δεν ξεκίνησε καλά. Μία βλάβη στον κινητήρα στη διαδικασία του warm up που δεν επέτρεψε τον έλεγχο των τελευταίων ρυθμίσεων. Έτσι στα χρονομετρημένα έκανε 18ο χρόνο με περίπου 1’’ διαφορά από τον πρώτο. Στο qualification heat ένα τρακάρισμα άφησε τον Τζώρτζη εκτός πίστας.

Η στρατηγική άλλαξε με την ομάδα να αποφασίζει την βελτίωση της τεχνικής του οδηγού σε συνθήκες κρατήματος που δεν είχε συναντήσει ξανά στο παρελθόν. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Ο Τζώρτζης εφάρμοσε τις οδηγίες του Στάθη Ξηνταβελόνη και τερμάτισε 15ος βελτιώνοντας τον ατομικό του χρόνο αλλά και μειώνοντας την διαφορά από τον ταχύτερο στα 0,7’’.

Η Κυριακή ήταν μία άλλη ημέρα.

Η επίδοση στο warm up δεν ήταν όσο καλή αναμενόταν. Το ίδιο κακό ήταν και το χρονομετρημένο σκέλος στο οποίο έκανε 15ο χρόνο. Η συνεχής προσπάθεια του οδηγού να εφαρμόσει τις οδηγίες του προπονητή του έφεραν την μεταμόρφωση του οδηγού στο qualification heat. Σε αυτό το σκέλος η θέση δεν ήταν τόσο καλή αφου τερμάτισε 15ος λόγο κάποιας μικροσύγκρουσης αλλά κατάφερε να μειώσει την διαφορά του από τον 1ο σε μόλις 0,4’’, αναπτερώνοντας το ηθικό. Ξεκινώντας από την 15η θέση στον τελικό οδήγησε υποδειγματικά και κάνοντας απανωτές προσπεράσεις, τελικά τερμάτισε 9ος.

Ο αγώνας αυτός αποτέλεσε μία πρώτη επαφή με την κατηγορία Junior για τον ταλαντούχο οδηγό της Zorri Motorsport, Τζώρτζη Μαρκογιάννη και μία πολύ καλή προετοιμασία ενόψει του παγκόσμιου τελικού που θα γίνει στην ίδια πίστα τον Οκτώβριο.

Ο προπονητής του Στάθης Ξηνταβελόνης είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του αθλητή και πιστεύει ότι στο Παγκόσμιο τον Οκτώβρη θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για την Ελληνική συμμετοχή.

Read 2802 times

Banner Psifiakos Metasx 1